måndag 14 september 2009

Kärt barn ha många namn...

...äsch. Precis drygt en månad gammal har Flodis så många namn att hans föräldrar knappt tar sig fram genom smekis djungeln. Kommer därför nedan att reda ut begreppen en gång för alla:
Owe Axel Johannes - det namn som kommer att anges på därför avsedd blankett till Skattmasen.
Kotten - mormors smeknamn. Dock bannlyst av BoBo varför mormor I-M viskar det till Flodis när hon tror att ingen hör. Förefaller oxå vara det namn under vilket han går hos häslo- och sjukvården i Östergörland, eller hur Nettan?!
Bamse - ett annat av mormors smeknamn.
Skrutt - farmors smekis, betyder visst nåt extra vidrigt på norsk??
Owis eller Owisen - bara mina varianter jag gillar ju mångfald - avskys av fader Bo så det gäller att smyga lite...
Baby O - ytterligare en variant för att kunna få lite omväxling!
Sippy/Sippan - för att han har en medfödd förmåga att se så j-la skeptisk och sur ut (har alltså sitt ursprung i sursippa) och för han är så himla gullig när han gör det!!
Junior - eftersom han döpt efter Owe senior sin farfar.
Slutligen det kanske mest oväntade: MOTO MOTO efter flodhästen i filmen Madagaskar 2. Detta eftersom vi mot slutet av graviditeten såg den filmen och bara kände så starkt att vår unge var en riktig Flodhästunge, vilket ju sen även kan förkortas till Flodis (alla fall om man heter Janna!). Se gärna Moto Moto in action nedan!



Och till er alla som funderar över att inte låta vaccinera er mot den nya influensan säger jag bara: Far åt helvete! Ni utsätter inte bara er själva utan även andra väsentligen mer oskuldsfulla och obenägna att försvara sig eller föra sin egen talan för en onödig risk. Herre gud det lär inte va mer kvicksilver i vaccinet än i de chips ni vräker i er. Jag tycker ni är DUMMA. FAN så DUMMA. Detta skriver jag inte bara för att ja har en liten unge utan tillstymmelse till immunförsvar. Kom ihåg att jag är sjuksköterska oxå. Jag värnar även t.ex om dementa personer som inte skall utsättas för extra lidande, äldre personer som redan möter på en massa utmaningar i vardagen samt andra riskgrupper där undertecknad själv ingår pga av kronisk astma. Notera dock gärna att det är unga vuxna som riskerar att råka värst ut (endast unga vuxna som har legat i ECMO osv). Detta beror givetvis på att dessa individer inte alla ggr har varit utsätta för influensasmitta och därför saknar antikroppar = blir lättare sjuka och drabbas hårdare än någon som haft annan godtycklig flunsa tidigare. Vänligen utbilda er ordentligt ni som tvekar till vaccin så kommer kunskapen att laga att ni tar ert förnuft till fånga!

Tack för det. För f-n som sagt.

AVE!

Inga kommentarer: